Jól zárták az évet az amerikai kiskereskedők

2019.03.05. 15:38 • Erste Uzsonna

Stagnálással kezdik a mai kereskedést a vezető amerikai indexek a tegnapi nagyobb hullámzás után.

A Walmarthoz hasonlóan kedvező hírekkel szolgált a nagy rivális Target tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A kiskereskedelmi lánc a vártnak megfelelő 23 milliárd dolláros árbevételen  szintén a vártnak megfelelő 1,53 dolláros tisztított EPS-t ért el. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az érétkesítések 5,3%-kal nőttek a várt 5,1%-kal szemben. Az online érétkesítések 31%-kal nőttek év/év alapon, így továbbra is megmaradt a magas növekedési ütem. Az igazi jó hírt a 2019-es profitvárakozás szolgáltatta, amit az 5,75-6,05 dolláros sávban határozott meg a cég, szemben a konszenzus által várt 5,61 dollárral. Az árfolyam közel 5%-kal emelkedik piacnyitás után.

Enyhe pozitív meglepetést tartogattak a végleges februári beszerzési menedzserindexek az eurozónában. A végleges francia adatok például a vízválasztónak számító 50 pont fölé emelkedtek.

Iain Duncan-Smith konzervatív párti képviselő, a Toryk korábbi vezetője szerint a May féle megállapodás tervezet elfogadhatatlan és, szerinte az emberek többsége elégedett lenne egy megállapodás nélküli, rendezetlen Brexittel. Erre a font gyengüléssel, az exportorientált londoni tőzsdeindex pedig emelkedéssel reagált.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás