Trump-Xi találkozó elhalasztva

2019.03.14. 14:15 • Erste Uzsonna

Stagnálást mutatnak a vezető amerikai indexek piacnyitás előtt, az S&P500 esetében továbbra is a 2.815 pontos technikai szintet érdemes figyelni.

Több az ügyhöz közel álló forrás szerint mégsem fog március végén sor kerülni Donald Trump, amerikai és Xi Jingping, kínai elnök közti találkozóra. Sokkal nagyobb valószínűséggel áprilisban, ha egyáltalán már akkor kerülhetne erre sor. Trump a floridai reszortjában látná vendégül Xi-t a kereskedelmi tárgyalásokat lezáró dokumentumok aláírására, a kínai fél azonban a források szerint egy sokkal hivatalosabb és formálisabb helyszínt szeretne. A találkozó elhalasztására részben azért kerülhetett sor, mert bizonyos pontokon még mindig nem sikerülhetett pontos egyezségre jutnia a feleknek. Trump azt tervezte, hogy március végén ezeket akár meg is tárgyalhatják Xi-vel, a kínai fél azonban ettől egyértelműen el szeretne zárkózni. Ezzel még tovább tarthat, mire A-tól Z-ig minden egyes részletet kidolgoznak a felek. Kezdetben kisebb ijedtség mutatkozott a piacokon, a határidők 0,5%-ot estek, azonban ezt nem sokkal rá már kiheverték. Valószínűleg mindkét fél továbbra is erősen szeretne egy megállapodást, amin a végső dokumentumok aláírásának határidejének kitolása sem változtat.

Összesen 229 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban, szemben a konszenzus által várt 225 ezerrel és az előző heti 223 ezerrel. Noha az utóbbi hónapokban inkább stagnálás jellemzi az adatok és nem további csökkenés ezek a szintek továbbra is egy relatíve feszes munkaerőpiacról tanúskodnak.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás