Kijöttek a Boeing vizsgálat előzetes eredményei

2019.04.04. 15:36 • Erste Uzsonna

Minimális elmozdulással, 0,1-0,2% körüli pluszokkal kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek.

Közzétették az etiópiai hatóságok az ott lezuhant Boeing 737-es Max körüli vizsgálat előzetes eredményeit, amelyet európai és amerikai szakértőkkel együtt folytatnak. Ezekből az derült ki, hogy a gép kapitánya követte a hivatalos protokollt, azonban ennek ellenére sem tudta megállítani a gép szoftverét abban, hogy lefelé kormányozzon, ami végül a katasztrófához vezetett. Ez pedig rossz hír a Boeingnek, ugyanis a felelősséget még egyértelműbben a légitársaságra tolja, ami még nagyobb csorbát jelenthet a vállalat hírnevén. A cég már dolgozik a hibáért vélhetően felelős szoftver frissítésein, azonban ezekre még heteket várni kell. A cég hibája a rövid idő alatt bekövetkezett két katasztrófában már valószínűsíthető volt, így komolyabb árfolyamreakció nem érkezett a hírekre.

49 éves mélypontra esett az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban, miután az elmúlt héten csupán 202 ezren folyamodtak ezért a segélyért, ami minden várakozást alulmúlt. Ez megerősítést ad abban, hogy nincsenek jelenleg érdemi recesszióra utaló jelek az USA-ban.

Az EKB legutolsó kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve alapján akár még tovább is csúszhat az EKB kamatemelése. A jegybanki kommunikáció egyelőre azt sugallja, hogy év végéig maradnak a mostani kamatok, azonban a jegyzőkönyv hangvétele alapján könnyen elképzelhető, hogy az iránymutatás még idén változik, és még későbbre csúszik az EKB kamatemelése. A jegyzőkönyvre az európai hozamok tovább csökkentek az euró pedig gyengült a dollárral szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás