Újabb bizonytalanság a Tesla körül

2019.04.11. 15:41 • Erste Uzsonna

Stagnálással kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

A japán Nikkei hírújság értesülései szerint lefújja a Tesla a Panasonic-kal közösen tervezett amerikai gigagyár bővítését, amelyben az elektromos autóihoz szükséges akkumulátorokat tervezett volna gyártani. A beruházás értéke 4,5 milliárd dollár lett volna és a források szerint azért hiúsult meg, mert pénzügyi problémák miatt több dolgot újra kellett terveznie az autógyártónak. Ezzel egy újabb negatív hír érkezett a vállalat felől, ami arra enged következtetni, hogy a várakozásaiknál gyengébben alakul a kereslet autóik iránt. A hírekre 3%-kal esik az árfolyam piacnyitást követően.

Továbbra is igen feszes az amerikai munkaerőpiac, miután csupán 196 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az elmúlt héten, ami újabb közel 50 éves rekord.

A várt 0,3%-kal szemben 0,6%-kal emelkedtek a termelői árak az USA-ban márciusban, ami főként az energiaárak vártnál nagyobb emelkedésének volt betudható. Az élelmiszer- és energiaáraktól tisztított adat 0,3%-os emelkedést mutatott a várt 0,2%-kal szemben, év/év alapon ez a mutató a vártnak megfelelő 2,4%-os emelkedést mutatott. Ez minimális lassulás a februári 2,5%-ot követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás