Nincs kint a gödörből az eurózona

2019.04.18. 14:37 • Erste Uzsonna

Minimális pluszokban tartózkodnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

A vártánál kisebb volt az előzetes adatok alapján áprilisban az európai feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek növekedése. A német feldolgozóipari index 44,1 pontról a várt 45,0 pont helyett csak 44,5 pontra emelkedett, az eurozóna egészében még kisebb volt a javulás, 47,5 pontról 47,8 pontra javult az index. A német szolgáltatóipari beszerzési menedzserindex továbbra is magasan veri feldolgozóipari párját, az index 55,4 pontról 55,6 pontra emelkedett, szemben a várt csökkenéssel, az eurozónás szolgáltatóipari index viszont meglepetésre 53,3 pontról 52,5 pontra csökkent.

Rácáfolt a Honeywell a globális ipari lassulásra, miután 8%-os organikus árbevétel-növekedést ért el az első negyedévben. Ezzel árbevétele 8,9 milliárd dollárt tett ki a várt 8,6 milliárd dollárral szemben. A vártnál jobb eredményeket főként a repülőgép-alkatrész és a raktárakhoz szükséges eszközök (főként e-kereskedelem térnyerése miatt) iránti erős kereslet hajtotta. Egész éves árbevétel-várakozását a 36,5-37,2 milliárd dolláros sávra emelte a cég a korábbi 36 milliárd dollárról. Az árfolyam 1%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

Nem bűvölte el az American Express a befektetőket az első negyedévben, miután a marketing- és értékesítési költségei a vártnál jobban nőttek a cégnek. Ezzel az egy részvényre jutó 2 dolláros tisztított profit megfelelt a várakozásoknak, miközben a 10,4 milliárd dolláros árbevétel (+9% év/év) kissé alulmúlta azokat. Az árfolyam 1%-os mínuszban piacnyitás előtt.

A mai napon magyar idő szerint 15:30-kor kerül sor arra a sajtótájékoztatóra, amiben William Barr főállamügyész közzéteszi annak a 400 oldalas dokumentumnak a rövidített verzióját, amely Trump stábjának az oroszokkal való esetleges kapcsolatát vizsgálta a 2016-os választások során. Barr korábban már arra a következtetésre jutott, hogy nem bizonyítható egyértelműen a kapcsolat, azonban ennek ellenére egy-két kényes téma napvilágot láthat, ami nem kedvezhet Trump népszerűségének.

A vártnál jobb kiskereskedelmi fogalmi adatok érkeztek ma a tengerentúlról márciusra, ami megerősíti azt, hogy az első pár hónap gyengélkedését követően ismét gyorsabb ütembe kapcsolhat az ottani növekedés.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás