Ismét a kereskedelmi tárgyalások a fókuszban

2019.05.06. 15:23 • Erste Uzsonna

Továbbra is 1,5-2% körüli csökkenést mutatnak a vezető amerikai határidős részvényindexek piacnyitás előtt, miután vasárnap Donald Trump twitter üzenetében váratlanul a Kína ellen kivetett importvámok megemelésével fenyegetőzött. Azóta a kínai fél jelezte, hogy nem kívánnak elzárkózni a további tárgyalásoktól, így a folyamat nem szakad meg, azonban elképzelhető, hogy az e hétre tervezett tárgyalások elhalasztásra kerülnek.

A hét elején ezzel valószínűleg a kereskedelmi tárgyalások lesznek a befektetők figyelmének középpontjában, főleg úgy, hogy lassan a végéhez közeledik az első negyedéves gyorsjelentési szezon. Az S&P500-at kitevő vállalatok 80%-a már jelentett, összességében 76%-uk a várt feletti profitot közzétéve. Ezzel év/év alapon nagyjából 1%-os visszaesést mutat az index egy részvényre jutó profitja. A héten a nagyobb vállalatok közül a Walt Disney számait lesz majd érdemes figyelni szerdán piaczárás után.

Makroadatok terén az április inflációs adatok látnak majd napvilágot pénteken, amik ha továbbra is mérsékelt árnyomást mutatnak, azzal kedvezhetnek a részvénypiacnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás