Korai volt a tegnapi öröm

2019.05.07. 15:31 • Erste Uzsonna

Rövid ideig úgy tűnt, hogy tegnap pillanatok alatt túlteszi magát az amerikai részvénypiac az USA és Kína közti újabb kereskedelmi feszültségeken, azonban a vezető részévnyindexek jelenlegi állása szerint a korrekció tovább folytatódik. A vezető indexek 0,5-1% közötti mínuszt mutatnak piacnyitás után.

A bizonytalan hangulat pedig csütörtökig könnyen kitarthat, ugyanis akkor találkozik Liu He, a kínai fél részéről a kereskedelmi tárgyalások vezetője a Steven Mnuchin és Robert Lighthizer vezette amerikai delegációval. Itt még meglesz az esély arra, hogy tisztázzák félreértéseiket a felek. Ha azonban ez kudarcba fullad, akkor péntektől újabb importvámok léphetnek életbe, amikre Kína már tervezi adekvát válaszlépését. Ha ez utóbbi szcenárió valósulna meg az további korrekciót eredményezhetne a piacon. ennek egyébként technikailag is van létjogosultsága, ugyanis a történelmi csúcsok környékén látványosan elfogyott az amerikai indexekből az év eleje óta tartó lendület.

Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Richter amerikai értékesítése partnere, az Allergan. A gyógyszercég 3,6 milliárd dolláros árbevételen (várt: 3,54 milliárd dollár) 3,79 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 3,55 dollárral szemben. Ezzel egész éves egy részvényre jutó profitvárakozását is megemelte a cég, azonban csak 9 centtel, kevesebbel, mint amennyivel a várakozásokat az első negyedévben felülmúlta. Ehhez pedig az is hozzájön a második negyedévre 4,2-4,4 dollár közötti EPS-t vár a cég, miközben a konszenzus a sáv felső határát várta eddig. Tehát az elős negyedéves eredmény a vártnál jobb lett, de a jövőbe óvatosan tekint a cég. Így az árfolyam 1%-kal esik piacnyitás után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás