A kereskedelmi háborús félelmek nyomasztják a piacokat

2019.05.13. 15:29 • Erste Uzsonna

Komoly kockázatkerülés jellemzi a piacokat a hét elején, az amerikai határidők 2-2,5% közötti mínuszokat mutatnak. Amennyiben kitart a negatív hangulat a napokban, akár hamarosan a 200 napos mozgóátlag is tesztelésre kerülhet 2.776 pontnál.

Kihirdette Kína válaszlépését a pénteken megemelt amerikai importvámokra. Eszerint június 1-től 60 milliárd dollárnyi amerikai importra vet ki addicionális vámot 5 és 25% közötti mértékben. Újabb fejlemények ezt leszámítva nem történtek a kereskedelmi háborúval kapcsolatban, a felek továbbra is folytatni tervezik a tárgyalásokat, azonban továbbra sem tisztázott, hogy mikor. A részvénypiacokat aggasztja a bizonytalanság, az erős kínai értékesítéssel rendelkező Apple például 5%-kal, a Boeing 3%-kal esik piacnyitás előtt.

A kereskedelmi háború felől érkező hírek mellett egy-két fontos gyorsjelentésre érdemes még figyelni a héten. Ma piaczárás után a számítógépes játékgyártó Take-Two Interactive jelent, csütörtökön pedig a Walmart és Nvidia teszik közzé számaikat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás