Megérzik a növekvő vámokat a kiskereskedelmi láncok

2019.05.16. 15:54 • Erste Uzsonna

Kitart a pozitív hangulat ma is az amerikai részvénypiacokon nyitás után, a vezető indexek 0,8% körüli emelkedést mutatnak.

Kicsivel a várt alatti 124 milliárd dolláros árbevételen 1,13 dolláros tisztított EPS-t ért el a Walmart az első negyedévben a várt 1,02 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések a vártnak megfelelő 3,4%-kal nőttek év/év alapon, az online értékesítések 37%-kal, ezek továbbra is kedvező trendeket jelentenek. Ezt a képet azonban kicsit beárnyékolja, hogy a cég arra hívta fel a figyelmet, hogy az emelkedő importvánok Kínával szemben az árak emelkedésével fognak járni, ami negatívan hathat a keresletre. Erről számolt be a napokban a Macy’s is. Kérdés, hogy mennyire tudnak ezzel mit kezdeni majd a cégek. Az árfolyam a kedvező jelentésre mindenesetre 3%-kal emelkedik piacnyitás után.

Kedvező lakáspiaci adatok jöttek ma az USA-ból április hónapra miután a megkezdett lakásépítések száma közel 6%-kal, a kiadott építési engedélyek száma 0,6%-kal nőtt hó/hó alapon, ráadásul az előző havi adatokat is felfelé korrigálták.

A New York-i után a philadelphiai feldolgozóipari beszerzési menedzser index is nagy felpattanást mutatott májusra, miután 16,6 pont lett az index értéke a várt 9 és az előző havi 8,5 ponttal szemben. Ez jó előjel a jövő heti egész USA-ra kiterjedő beszerzési menedzser indexek publikálása előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás