Mennyből a pokolba mehet a Qualcomm

2019.05.22. 15:17 • Erste Uzsonna

Korrekciós hangulat uralkodik a tengerentúlon piacnyitás előtt, 0,4-0,7% közötti esést mutatnak a vezető résvényindexek.

Versenyellenesnek ítélte egy amerikai körzeti bíróság a Qualcomm üzletpolitikáját, amivel az ítélet szerint korlátozta a versenyt az okotelefonokhoz használt chipek piacán és az árazásnál visszaélt erőfölényével a piacon. Az ítélet szerint a Qualcomnak újra kell tárgyalnia meglévő szerződéseit, amiben nem folyamodik az eddig használt törvénytelen stratégiákhoz, illetve az újakat is ennek szellemében kell megkötnie. Az ítélet nagy kudarc a cégnek, azt követően, hogy az Apple-lel éppen egy hónapja egyeztek meg sok évnyi pereskedés után. Mivel a vállalat profitját szinte teljes egészében a szabadalmai után kapott licenszdíjak adják, így az ítélet komoly negatívumot jelenthet a fundamentumokra, amennyiben nagymértékben kényszerül díjait csökkenteni a cég. A Qualcomm az ítélettel nem ért egyet és fellebbezett. A hírekre piacnyitás előtt 10%-kal esik a részvény.

Kedvező gyorsjelentéssel igyekszik az emelkedő importvámok okozta nehézségeket feledtetni a Target. Az leső negyedévre 17,6 milliárd dolláros árbevételen 1,53 dolláros tisztított EPS-t ért el a cég, felülmúlván a 17,4 milliárd dolláros árbevétel- és 1,43 dolláros EPS-várakozást. A második negyedévre 1,52-1,72 dollár közötti EPS-t vár a cég, miközben az elemzők 1,60 dollár vártak. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések 4,8%-kal emelkedtek a várt 4,3%-kal szemben. A kedvező hírekre közel 7%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás