Újabb gyenge hangulatindex az USA-ból

2019.06.17. 15:49 • Erste Uzsonna

A technológiai szektor felülteljesítésével kezdődött a mai kereskedés az USA-ban. A Nasdaq 0,5% körüli pluszban tartózkodik, a Dow és az S&P500 minimális elmozdulást mutat.

A várt 11, és az előző havi 17,8 pontot követően -8,6 pontra esett vissza a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index júniusban, ami a legnagyobb havi esés pontban mérve az index közel 20 éves története során. A jövőre nézve rossz hír, hogy az új megrendelések alindex a májusi 9,7 pontról -21,7 pontra esett, míg a még nem teljesített rendelések állománya is nagymértékben zuhant. Emellett a cégek jövőbeli beruházásaikra vonatkozó várakozásai is komoly esést mutattak, az alindex -15,7 pontra esett az egy hónappal ezelőtti 26,2 ponttal szemben. A hirtelen fordulatban az USA és Kína közt ismét kiélesedő kereskedelmi viszály és az újabb importvámok is közrejátszhattak, kérdés azonban, hogy mindez elegendő volt-e ekkora pesszimizmushoz vagy emögött tényleges gazdasági lassulás jelei is meghúzódnak. A fejlett gazdaságokban idén mutatott gazdasági folyamatok az iparban inkább az utóbbi forgatókönyvet támasztják alá.

10,6 milliárd dollárért vásárolja fel az Array Biopharma-t a Pfizer. A vállalat daganatos megbetegedések kezelését célzó készítményekkel van a piacon az USA-ban, illetve hasonló készítményei vannak fejlesztés alatt. A Pfizer 62%-os prémiumot fizetett a pénteki záróárhoz képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás