Költöztetné beszállítóit az Apple?

2019.06.19. 15:35 • Erste Uzsonna

Enyhe emelkedéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, 0,1-0,2% körüli emelkedéseket láthatunk.

A Nikkei hírügynökség forrásai szerint arra kérte az Apple legnagyobb kínai beszállítóit, hogy számszerűsítsék annak a költségeit, hogy termelésük 15-30%-át más ázsiai országokba helyeznék át. Többek között ezen beszállítók között szerepel a 800 ezer főt foglalkoztató Foxconn is. A tervekre valószínűleg azért van szükség, mert ha Donald Trump a fennmaradó 300 milliárd dollárnyi kínai importra is büntetővámot vetne ki, az az Applenek komoly többletköltséget jelentene. Eközben a Morgan Stanley elemzője pozitív híreket szolgáltatott a vállalat felől, ugyanis kínai forrásra hivatkozva azt írta, hogy májusban már ötödik hónapja nőtt év/év alapon az Apple részesedése a kínai piacon. Ugyan ennek mértéke májusban lecsökkent, de alapvetően eloszlatja azokat a félelmeket, miszerint folytatódhat a nagyobb visszaesés a cég számára Kínában.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor lát napvilágot a Fed kamatdöntő ülésének eredménye, ahol sokan azt várják, hogy a jegybank elkezdheti felkészíteni a befektetőket egy potenciális kamatcsökkentésre, amit a piac júliusra már 81%-os valószínűséggel áraz. Ha ezt a jegybank nem teszi meg, az csalódást okozhatna a részvénypiacnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás