Így nem lesz könnyű újra tárgyalni

2019.06.27. 15:32 • Erste Uzsonna

0,1-0,5% közötti pluszban kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

Kínai hivatalnok szerint Xi JinPing, kínai elnök egy sor követelést fog átnyújtani Donald Trumpnak, ami az előfeltétele lenne annak, hogy a kínai fél ismét tárgyalóasztalhoz üljön az USA-val. Ezek között szerepelne az, hogy az USA szüntesse meg azonnali hatállyal a Huawei elleni szankciókat, illetve az, hogy a december óta életbe léptetett új büntetővámokat eltörölje. Trump eközben azzal fenyegetőzik, hogy ha nem haladnak a tárgyalások, akkor újabb büntetővámokat vet ki, ezzel pedig elég messziről indulnak a felek nézőpontjai. A hírekre a határidős indexek nagyjából 0,5%-os eséssel reagáltak.

0,1 százalékponttal lefelé korrigálták az első negyedéves amerikai GDP-t, így a végleges adatok szerint 3,1%-kal nőtt évesített alapon a gazdaság. Ami erős negatívum, hogy a fogyasztói kiadások növekedési ütemét az egyébként is gyengébb 1,3%-os növekedésről 0,9%-os növekedésre lefelé korrigálták, ami a legfontosabb eleme a fenntartható növekedésnek. Ezek fényében még inkább felértékelődtek a holnapi fogyasztói kiadási és jövedelmi adatok.

227 ezerre emelkedett az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban az elmúlt héten a megelőző heti 217 ezerről, és a konszenzus által várt 220 ezerrel szemben. Ez továbbra is relatíve feszes munkaerőpiacra utal, még akkor is ha a mutató hét heti csúcsra ugrott.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás