Egyelőre kivárna az EKB

2019.07.02. 15:36 • Erste Uzsonna

Enyhe, 0,1-0,2% körüli mínuszokkal kezdték a vezető amerikai indexek a mai kereskedést.

Az ügyhöz közel álló források szerint még nem kívánna addicionális monetáris stimulushoz folyamodni az EKB a következő, július 25-ei kamatdöntő ülésén. Noha korábban azt hangoztatták a jegybankárok, hogy esetleg már ezen az ülésen is érkezhet új stimulus, jelenleg azt preferálják, hogy megvárják a szeptemberi ülést, amikor friss gazdasági előrejelzések is érkeznek, jelezték a források. Jelenleg a piac sem áraz kamatcsökkentést júliusra, szeptemberre azonban már 80%-kal 10 bázispontnyit. A hírekre az euró hirtelen kisebb erősödést mutatott a dollárral szemben, ez azonban hamar elillant.

Friss hírek szerint, Christine Lagarde, az IMF jelenlegi elnöke is szóba jöhetne az EKB potenciális új elnökeként. Minderről az EU vezetőinek brüsszeli tanácskozásán esett szó a mai napon. A francia Lagarde valahol egy aranyközéputat képviselhetne egy szigorúbb német vagy egy lazább olasz/spanyol/portugál jelölt között.

A héten az USA-ból egyelőre nem érkeztek kiemelkedően fontos hírek, legkésőbb a pénteki munkaerőpiaci adatok játszhatnak kiemelkedő szerepet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás