Lefelé lóg ki a Morgan Stanley a sorból

2019.07.18. 15:04 • Erste Uzsonna

Érdemi elmozdulás nélkül vághatnak neki a mai kereskedésnek a vezető amerikai részvényindexek a határidők állása szerint.

A vagyonkezelési és befektetési üzletágak jó teljesítményének köszönhetően felülmúlta a várakozásokat a Morgan Stanley a második negyedévben, a kereskedési bevételek azonban a vártnál is gyengébbek lettek. Összességében a vártnál kicsivel magasabb 10,2 milliárd dolláros árbevételen 1,23 dolláros tisztított EPS-t ért el a cég felülmúlván az 1,14 dolláros konszenzust. Korábban a J.P. Morgan a kötvénykereskedési, míg a Goldman a részvénykereskedési üzletágban tudott pozitív meglepetést okozni, a Morgan Stanley-nek ez azonban egyik esetben sem jött össze. A részvénykereskedési üzletág bevétele 14%-kal esett év/év alapon, míg a kötvénykereskedési üzletágé 18%-kal, ami nagyobb, mint amiről a legtöbb rivális beszámolt. A befektetési banki tevékenységekből származó bevétel 13%-kal esett, ez szintén relatíve gyenge teljesítmény. Ami ezt kompenzálta az a vagyonkezelési és befektetési üzletágak jó eredménye, ami mögött főként az emelkedő részvénypiacok álltak a második negyedévben. Ez pedig nem lesz fenntartható, ha esetleg megfordulna az általános piaci hangulat. Az árfolyam 1,5%-os esést mutat az eredmények publikálását követően.

Nagyot ugrott a philadelphiai Fed beszerzési menedzser indexe júliusban, miután 21,8 pontra emelkedett a várt 5 és a korábbi 0,3 ponttal szemben. Amennyiben a többi hasonló régiós Fed index is hasonló képet mutat, az pozitív előjel lehetne az amerikai ipar számára, ami az idén eddig konstans lassulást mutatott és lassacskán már csak stagnál.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás