Viszik a zero üdítőket, mint a cukrot

2019.07.23. 14:58 • Erste Uzsonna

Mérsékelt emelkedést mutatnak az amerikai határidős indexek. A Dow és az S&P 0,4%-ot, a Nasdaq pedig 0,5%-ot emelkedik a határidős kereskedésben.

A második negyedéves jelentését követően megemelte az éves árbevételi és profit várakozását a Biogen. A korábbi 13,6 – 13,8 milliárd közötti árbevételi várakozást 14,0 -14,2 milliárd közé emelték, ami a piaci várakozások felső sávjával egyezik meg. Az egy részvényre jutó eredményvárakozást 28-29 euróról 31,5 - 32,3 euró közé emelték meg, ami szintén inkább a piaci várakozások tetejét közelíti. A második negyedévben a bevétel 7,8%-kal emelkedett, ezzel rácáfolva az öregedő portfolió miatti aggodalmakra. A piacnyitást megelőzően 1,5% körüli emelkedéssel reagált a részvény az eredményre.

Főleg Ázsia és a cukormentes üdítők húzta a Coca Cola növekedését a második félévben. Globálisan 3,0%-ot növekedett az értékesítési mennyiség, amihez a 7%-os ázsiai növekedés is hozzájárult, ami képes volt ellensúlyozni hazai piacán harmadik negyedéve csökkenést könyvelt el a társaság. Főként az alacsony cukor tartalmú vagy cukormentes üdítők tekintetében volt nagy a növekedés, például a Coca Cola Zero globálisan még mindig kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni. A Costa márkában lévő lehetőségek kiaknázása inkább 2020-ban indulhat, amikor is 10 piacra terveznek belépni a piacra köztük Oroszországba is. Az amerikai piacnyitást megelőzően több mint 3%-ot emelkedett a részvény.

A Lockheed Martin nem csak annak örülhet, hogy az elmúlt hetek bizonytalanságát követően eldőlt, hogy az USA jövőre 3,0%-kal növeli katonai kiadásait, de a negyedéves gyorsjelentés is jól sikerült. A társaság 5 dolláros részvényenkénti eredményt ért el, jócskán felülmúlva a tavaly jelentett  4,05 dollárt és a konszenzus által várt 4,77 dollárt. Az év egészére vonatkozó EPS célt is 4%-kal megemelte a társaság, mely főleg a rakéta megrendelésekből és az F-35 harci repülőgép programból profitált. A mai nyitást megelőzően 1,5%-os pluszban tartózkodnak a részvények.

A várakozásoknak megfelelően Boris Johnsont választotta pártelnöknek a brit Konzervatív Párt, ezzel egyúttal őt választották miniszterelnöknek is. A Goldman Sachs ennek hatására a Hard Brexit esélyét a korábbi 15%-ról 20%-ra emelte.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás