Kevésbé fékeződött az amerikai gazdaság

2019.07.26. 14:44 • Erste Uzsonna

Bár az első negyedévhez képest befékeződött az amerikai növekedés, de még így is felülmúlta a várakozásokat. Az első becslés alapján 2,1%-kal növekedett a GBP, meghaladva az 1,8%-os piaci várakozást. A fő húzótényező a lakossági fogyasztás volt, ami 4,3%-kal bővült, szintén felülmúlva a 4,0%-os várakozást.

Az inflációs mutatók vegyesen alakultak. A GDP deflátor 2,4%-ra emelkedett a várt 2,0%-ról. Ugyanakkor a jegybank által leginkább figyelt PCE infláció mindössze 1,8% lett a várt 2,0% helyett.

Az alacsony infláció megerősítette, hogy a jegybanknak van tere a lazításra, miközben a GDP egyelőre megnyugtatóan növekedett.

5 millió új felhasználót vonzott a Twitter, hasonló mértékű növekedésre már mintegy 2 éve nem volt példa, így már 139 millió napi felhasználója van a platformnak. A növekedést sikerült pénzre is váltania a társaságnak, második negyedéves árbevétele 18%-ot növekedve 841 millió dollár lett, szemben a 829 millió dolláros piaci várakozással. A második negyedéves árbevételi várakozás nem túl erős, 815-875 millió dollár közötti árbevételt várnak, míg a piac ennek a sávnak a tetejét célozta meg. Ennek oka, hogy néhány terméket, melynek hosszabb távon méretük miatt nincs helye a stratégiában megszüntetnek és ennek lehet egy átmeneti negatív hatása a bevételre is. A társaság 1,12 milliárd dolláros rekord eredményt ért el, ebben azonban egy egyszeri, 1 milliárd dolláros pozitív adótétel is szerepet játszott. A nyitást megelőzően a részvények több mint 6%-ot emelkedtek.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás