Továbbra is erős a belső fogyasztás az USA-ban

2019.07.30. 15:58 • Erste Uzsonna

Negatív tartományban kezdték a vezető amerikai indexek a mai kereskedést, miután Donald Trump kritikus hangnemet ütött meg Twitteren Kínával szemben. A kereskedelmi tárgyalások eközben javában zajlanak Kínában, az innen érkező hírek kulcsfontosságúak lehetnek.

Hó/hó alapon 0,3%-kal nőttek a személyi kiadások az USA-ban június hónapban, ami továbbra is kedvező lakossági fogyasztásról tanúskodik, összhangban a múlt pénteken közölt második negyedéves GDP adatokkal. Az adatból számolt inflációs mutató csupán 1,4%-os drágulást mutatott év/év alapon, ami elmaradt az 1,5%-os várakozástól. Hasonlót láthattunk a maginflációs mutató esetében, ami 1,6% lett a várt 1,7%-kal szemben, ráadásul az előző havi adatot 1,6%-ról 1,5%-ra lefelé korrigálták. Ez azt mutatja, hogy továbbra is gyenge az árnyomás a tengerentúlon, amitől a Fed is egyre jobban tart. Amennyiben ez így marad, az növelheti annak az esélyét, hogy a holnapra várt 25 bázispontos kamatcsökkentés újabb, illetve újabbak követhetik.

Nem okozott nagy meglepetést a Mastercard második negyedéves gyorsjelentésében, miután a vártnak megfelelő 4,1 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 12%-os növekedés év/év alapon. Az egy részvénre jutó 1,89 dolláros tisztított profit valamivel felülmúlta az 1,83 dolláros konszenzust, azonban egész éves várakozásán nem változtatott a cég. A hírekre nem mutat érdemi elmozdulást piacnyitás után az árfolyam.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás