Richter: Magas bázisról eshet vissza a profit

2019.08.01. 15:39 • Erste Ötletgyár Mini

A Richter augusztus 6-án hajnalban teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. Várakozásunk szerint 117,6 milliárdos árbevételen 17,6 milliárd forintos profitot érhetett el a társaság.

A Richter árbevétele 6,5%-kal növekedhetett a második negyedévben. Az ezt befolyásoló fontosabb tényezők a következők:

  • A Vraylar növekvő értékesítéséből következő royalty bevétel emelkedés hatásaként az amerikai értékesítés dollárban mérve 29,8%-kal növekedhetett a tavalyi évhez képest.
  • Az Esmya visszatérésének köszönhetően az európai értékesítések 7,8%-kal haladhatták meg a tavalyit és 147,8 millió eurót érhettek el.
  • A gyenge forint növelte az export értékét.

A marzsokat egymással ellentétes hatások befolyásolták. Pozitívan hatott a növekvő royalty bevétel és a várható 10 millió dolláros mérföldkő bevétel, míg a szerializáció növekvő költségeket okozott. A fentiek együttes hatásaként az operatív profit 3%-kal elmaradhatott a tavalyi szinttől.

Bár az árfolyammozgásnak köszönhetően az idei negyedévet is pénzügyi nyereséggel zárhatta a gyógyszergyártó, azonban ennek mértéke lényegesen kisebb, mint a tavalyi második negyedév kiugró pénzügyi nyeresége volt, így az adózott eredmény összességében 27,5%-kal,  17,6 milliárd forintra eshetett vissza.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás