Jól tartja magát a General Motors

2019.08.01. 15:54 • Erste Uzsonna

Pozitív tartományban kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi korrekció után, 0,4-0,7% körüli pluszokat láthatunk.

1,64 dolláros tisztított EPS-t ért el a General Motors a második negyedévben, ezzel jóval felülmúlta az 1,44 dolláros elemzői konszenzust. A negyedéves árbevétel 2%-ot esett év/év alapon, így 36,1 milliárd dollár lett, ami nagyjából megegyezett a konszenzussal. A globálisan visszaeső autóeladások (1,94 millió darab, -6% év/év) nyomását a profitra ellensúlyozni tudta az, hogy a magasabb marzsú SUV-kból és pickup truckok-ból a drágább, újabb modellek fogytak jobban. Ennek a trendnek a folytatódását várja a GM a következő negyedévekben is, míg a kínai piacot illetően idénre továbbra is pesszimista a cég. Egész éves 6,5-7 dollár közötti EPS-várakozását fenntartotta a cég. Ezek a hírek összességében megnyugtatóak voltak a globális gazdasági lassulás közepette, így piacnyitás után 3% felett emelkedik az árfolyam.

A vártnak nagyjából megfelelően, összesen 215 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az előző héten, mai továbbra is egy relatíve feszes munkaerőpiacról árulkodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás