Waberer’s: Egyelőre nem látszik javulás

2019.08.06. 13:54 • Erste Ötletgyár Mini

A Waberer’s augusztus 7-én, szerdán piaczárás után teszi közzé második negyedéves eredményét. A veszteség az első negyedévivel nagyjából megegyező, 4,7 millió euró lehet.

A nemzetközi szegmensben a cég 300-zal csökkentette a kamionok számát, hogy növelje a kihasználtságot. Ugyanakkor az első negyedévi felhalmozás miatt a második negyedév során csökkent a szállítmányozás iránti a kereslet az Egyesült Királyságból. A kereslet tehát csökkent, miközben a szállítmányozói kínálat növekedett a kontinensen. Ennek hatásaként a megrendelések száma tovább csökkent és az árverseny is fokozódott, így a szállítmányozási árak kissé csökkentek. Mindezek eredőjeként a nemzetközi szegmensben tovább csökkenhetett az árbevétel és az üzemi eredmény. A regionális szegmensben és az egyéb (biztosító) üzletágban pedig stagnálhattak az eredmények év/év összehasonlításban.

Mindent összevetve a konszolidált üzemi eredmény megint a negatív tartományba csúszhatott, annak ellenére is, hogy az amortizáció a kevesebb kamion miatt csökkenhetett. Mivel az iparűzési adó árbevétel alapú, így az adófizetés a gyenge eredmény (veszteség) ellenére relatíve magas lehetett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás