Jó negyedévet zárt az Allergan

2019.08.06. 15:36 • Erste Uzsonna

Felpattanással kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést, ami az elmúlt napok komoly korrekcióját követően természetesnek mondható. Piacnyitás után 0,7-1,2% közötti pluszokat láthatunk.

A vártnál jobb második negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Richter amerikai értékesítési partnere az Allergan. Az árbevétel stagnálást mutatott év/év alapon 4,1 milliárd dolláron, ami felülmúlta a 3,9 milliárd dolláros konszenzust. A húzerő a Botox (974 millió dollár vs 820 milliós várakozás) és a Restasis (323 millió vs 176 milliós konszenzus) voltak, de a Richter antipszichotikuma, a Vraylar is kifejezetten erősen szerepelt a maga közel 200 millió dolláros, év/év alapon 70%-kal növekvő árbevételével. A jelentést követően egész éves bevételvárakozását is megemelte minimális mértékben a cég. Piacnyitást követően minimális emelkedést mutat az árfolyam. Ez részben annak is köszönhető, hogy a cégre nemrégiben vételi ajánlatot tett a versenytárs Abbvie, így a jelentéseknek már nincs érdemi hatása az árfolyamra.

Mary Daly, a San Francisco-i Fed elnöke szerint elképzelhető, hogy a jövőben a Fed által feltételezett egyensúlyi kamatszint továbbra is nyomás alatt lesz, amennyiben a globális lassulás és a vállalati beruházások halasztása továbbra is eltart. Ez pedig oda vezethet, hogy további kamatcsökkentések eszközölhet a jegybank.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás