Rekord profitot hozhat az OTP

2019.08.07. 13:31 • Erste Ötletgyár Mini

Az OTP augusztus 9-én hajnalban teszi közzé negyedéves számait.

A nemrégiben végrehajtott tranzakciók eredményeként rekord profittal zárhatta a második negyedévet az OTP. A bank eddigi legnagyobb akvizícióját, a bolgár Expressbank megvásárlását januárban zárta le, Albániában pedig az első negyedév végén zárult a tranzakció, így a második negyedévben már mindkettő konszolidálásra került, ami jelentős növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A másik pozitív tényező a forint gyengülése volt a régiós devizákkal szemben, ami a külföldi leányvállalatok forintban kifejezett profitját növeli. Ezek együttes hatásaként a nettó kamatjövedelem és a nettó díj- és jutalékbevétel is 15%-kal növekedhetett a tavalyi évhez képest.

A működési költségek ennél visszafogottabb mértékben növekedhettek. A kockázati költségek nagyon alacsonyak voltak a tavalyi bázis évben, amihez képest az idei második negyedévben növekedésre számítunk.

Az egyéb tételek is erősen alakulhattak a második negyedévben, részben a MOL-tól kapott osztalék elszámolása miatt.

Összességében a nettó korrigált profit 100,2 milliárd forintra emelkedhetett a második negyedévben, míg a korrekciók nélküli adózott eredmény 97 milliárd forint lehetett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás