Berobbanhat a szerverpiacra az AMD

2019.08.08. 15:37 • Erste Uzsonna

Kitart piacnyitást követően egyelőre a tegnapi pozitív fordulat az amerikai részvénypiacon, 0,4-0,6% közötti pluszokat láthatunk.

Lerántotta a leplet újgenerációs Epyc processzoráról ma az AMD, amelyet a szerverpiacra optimalizált. A vállalat szerint az Intel jelenlegi hasonló célra készült processzoránál nagyobb teljesítményre képes és jóval olcsóbb megoldást dob piacra, ami mellett már a Google is letette a voksát. Az AMD szerint az új szerverchipek az adatközpontok üzemeltetésének jelenlegi költségét a felére csökkentenék. Ezzel a megoldással az AMD piaci részesedése a PC piachoz hasonlóan a szerver-processzorok piacán is elindulhat felfelé, ami jelenleg pár százalék körül mozog. A hírekre az árfolyam közel 9%-kal emelkedik piacnyitás után.

Tovább szenved a Kraft Heinz, miután relatíve gyenge második negyedéves számokat közölt a cég. Az árbevétel 4%-kal esett év/év alapon 6,4 milliárd dollárra, alulmúlván a 6,6 milliárd dolláros konszenzust. Ezzel egyetemben első negyedéves számait is most tette közzé, ugyanis számviteli problémák miatt sem első negyedéves eredményét, sem tavalyi egész éves számait nem tudta időben publikálni a cég. A jelentés követően elemzői tájékoztatón a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy továbbra is relatíve gyenge az árazási pozíciója a cégnek, míg a beszállítói láncban a költségek emelkednek. A következő negyedévre nem is adott előrejelzést a cég, ugyanis ennyire bizonytalannak látják a mostani helyzetet. A vezetés szerint egy hosszú távú terv kéne ahhoz, hogy forduljanak a fundamentumok. A vészjósló hangvételű elemzői tájékoztató végére 10% feletti mínuszba süllyedt a részvényárfolyam.

A várt 215 ezernél kevesebben, csupán 209 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami továbbra is rendkívül feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás