Trump nyugtat

2019.08.26. 15:28 • Erste Uzsonna

Érdemben fordult a piaci hangulat ma reggel a világ tőzsdéin, azt követően, hogy Donald Trump igyekezett pozitív híreket szolgáltatni a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban.

A pénteki nagy részvénypiaci esést követően megijedhetett Donald Trump, ezért ma kisebb mentőövet dobott a piacoknak. Az elnök arról számolt be, hogy a kínai fél telefonon hívta az USA részéről a kereskedelmi tárgyalásokkal megbízott embereket és a felek a tárgyalások folytatásáról egyeztettek. Arra a kérdésre válaszolva, hogy elhalasztaná-e a szeptember elejétől beígért újabb importvámokat Trump azt válaszolta, hogy minden lehetséges. Emellett szokása szerint méltatta Kína elnökét, Xi Jingpinget. A hírekre az amerikai határidős indexek fél százalék körüli mínuszból hasonló mértékű pluszba lendültek a nap folyamán.

Kína hivatalosan ezt egyelőre nem erősítette meg, sőt a kínai Global Times nevű rangos lap vezető szerkesztője szerint nem történtek ilyen egyeztetések, és Trump túloz.

Hó/hó alapon 0,4%-kal nőtt a repülőgép és védelmi megrendelésektől tisztított tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban júliusban. Ezt valamivel jobb, mint a várt stagnálás a mutatóban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás