Stratégiát váltott Kína

2019.08.29. 15:34 • Erste Uzsonna

1% feletti pluszban nyitottak ma az amerikai részvényindexek, miután pozitív hírek érkeztek piacnyitás előtt a kereskedelmi tárgyalások felől.

Mégsem fog Kína a jövő héten életbe lépő új amerikai importvámokra azonnal reagálni, jelentette be a Kínai Kereskedelmi Minisztérium szóvivője. Az ország célja nem a kereskedelmi háború eszkalálódása, hanem a Trump által újonnan kilátásba helyezett importvámok elkerülése. A szóvivő szerint a legfontosabb dolog most a további tárgyalások előkészítése, amelyeknek nyugodt körülmények között kell zajlania. Ezzel a lépéssel ismét jó irányt vehetnek a tárgyalások, aminek a piacok is örülnek.

Ugyan a vártnak megfelelő 9,5 milliárd dolláros árbevételen a várt 0,99 dollár feletti 1,08 dolláros tisztított EPS-t ért el a Best Buy a második negyedévben, a legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések növekedési üteme elmaradt a várttól. Ez 1,6%-ot tett ki év/év alapon a várt 2,2%-kal szemben. Egész éves várakozását a mutatóra a korábbi 0,5-2,5%-os sávról 0,7-1,7%-ra szűkítette a cég, amit a piac csalódásként érétkelt, ugyanis a Best Buy hagyományosan konzervatívan jelez előre. A vezérigazgató szerint az év második felében nagyobb bizonytalanság lengi körül a fogyasztást, miközben az előző negyedévben még kedvező környezetről beszélt. A hírekre 5%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

A korábbi 2,1%-kal szemben 2%-os növekedést mutatott a második negyedéves amerikai GDP a második becslés szerint. A belső fogyasztás még a korábbinál is erősebben alakult 4,7%-os évesített növekedést felmutatva, míg a többi kategóriában kisebb lefelé korrekció volt megfigyelhető.

A vártnak nagyjából megfelelően, összesen 215 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami továbbra is egy feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás