Jól alakul a Tesla sorsa kínában

2019.08.30. 14:39 • Erste Uzsonna

Kitart az optimizmus a tengerentúli tőzsdéken a határidős indexek állása szerint, piacnyitás előtt 0,5-0,6% körüli pluszokat láthatunk. A mai kereskedési nap zárultvával hosszúhétvégére megy az amerikai tőzsde, ugyanis hétfőn a Munka napját (Labor Day) ünneplik az Egyesült Államokban.

A helyi elektromos autógyártókhoz hasonlóan a Tesla is mentesülni fog a 10%-os autókra vonatkozó ÁFA alól Kínában. Ezt a mai napon a kínai Ipari Minisztérium jelentette be Elon Musk látogatását követően. Ez annak a jele, hogy Musknak jól sikerült kapcsolatait építenie az ázsiai országban, ami a jövőben a Tesla egyik legfontosabb piaca lehet. A hírekre 4%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

A vártnál lassabb ütemben nőttek a személyi jövedelmek az USA-ban júliusban, miután hó/hó alapon 0,1%-os bővülés volt megfigyelhető a várt 0,3, és az előző havi 0,4%-kal szemben. A személyi kiadások továbbra is dinamikus ütemben nőnek, ennek mértéke 0,6% volt hó/hó alapon a várt 0,5%-kal szemben. A mutatóból számolt inflációs mutató 1,4%-os év/év alapú inflációt mutatott, míg a maginflációs mutató 1,6%-ot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás