Recesszióba beszéli magát az USA?

2019.09.10. 15:58 • Erste Uzsonna

Csökkenéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a kereskedést, a technológia szektor egyelőre alulteljesítő. A Nasdaq 1%-kal, az S&P500 0,6%-kal, a Dow 0,3%-kal esik.

Egyes fogyasztói bizalmi indexekkel ellentétben jól tartotta magát a kisvállalati optimizmus az USA-ban az NFIB adatai szerint. Augusztusban 103,1 pontra esett az index érétke a várt 103,5 és az előző havi 104,7 ponttal szemben, ami továbbra is jóval a január mélypont felet tartózkodik. A kisvállalatok továbbra is erősnek érzik a belső fogyasztást az USA-ban, azonban kisebb bizonytalanság érezhető volt a megkérdezettek körében a kereskedelmi háború és egy közelgő recesszió növekvő valószínűsége miatt.

Szintén a recessziós félelmek hathattak rosszul Donald Trump megítélésére az USA-ban, ugyanis a legfrissebb Washington Post és ABC által készített közvéleménykutatásban már csak a megkérdezettek 46% értékelte jónak az elnök munkásságát a korábbi 51%-kal szemben. Ezzel egyidőben egyre többen jelezték azt, hogy egy közelgő recessziótól tartanak a következő évben.

A mai napon magyar idő szerint 7 órakor kezdődik az Apple termékbemutatója, amit kiemelt figyelemmel kísérnek a befektetők.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás