Johnson ellen döntött a bíróság

2019.09.24. 15:26 • Erste Uzsonna

A kereskedelmi tárgyalások felől érkező enyhe pozitív hírek hatására 0,2-0,3%-os pluszban tartózkodnak az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

A brit legfelsőbb bíróság döntése alapján jogszerűtlen volt a parlamenti ülésszak felfüggesztése, így a lehető leghamarabb újra össze kell ülnie a brit törvényhozásnak. Ennek érdekében a házelnök felvette a kapcsolatot a pártokkal, hogy mikortól folytatódhat a parlamenti munka. A font erősödött a hírre, igaz nem kiugró mértékben, ugyanis a Brexit hosszabbítást várhatóan nem befolyásolja a mostani döntés.

2%-kal emelkedtek a 20 vizsgált amerikai városban a lakásárak júliusban az S&P CoreLogic Case-Shiller index alapján, ami 2012 augusztusa óta nem látott alacsony növekedési ütem. Ezzel immáron 16-ik hónapja lassul az index által mért növekedési ütem a lakásárakban, annak ellenére, hogy a jelzáloghitel-kamatok ismét a 2017-es mélypontok környékére estek vissza. Érdekesség, hogy eközben a kiadott lakásépítési engedélyek és az újlakás-értékesítések rég nem látott mértékben növekedtek augusztusban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás