Vegyes adatok az amerikai fogyasztókról

2019.09.27. 15:12 • Erste Uzsonna

Enyhe, 0,2% körüli emelkedést mutatnak az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

A vártnak megfelelő mértékben, 0,4%-kal emelkedtek a személyi jövedelmek az USA-ban augusztusban. A személyi kiadások terén kisebb visszafogottságot mutattak a fogyasztók, itt 0,1%-os növekedés volt a várt 0,3%-kal és az előző havi enyhén lefelé korrigált 0,5%-kal szemben. Autókra többet költöttek a fogyasztók, míg étteremben és hotelekben inkább kevesebb pénzt hagytak ott. A kiadási adatból számolt maginflációs mutató, amit a Fed kiemelten figyel 1,8%-os év/év alapú árnövekedést mutatott, ami megfelelt a várakozásoknak, és emelkedést jelent az ezelőtti 1,6%-hoz képest. Összességében a kiadási adatok kisebb visszafogottságot mutatnak a fogyasztók részéről, azonban a jövedelmek növekedési dinamikája továbbra is erős, ami a jövőre nézve pozitívum.

A várt felett alakult a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban, miután 0,2%-os növekedést mutatott hó/hó alapon a várt 1,1%-os visszaeséssel szemben.  Az általános mögöttes folyamatokat jobban reprezentáló mutató, amely a védelmi és repülőgép-megrendelésektől tisztítva van 0,2%-os visszaesést mutatott a várt stagnálással szemben.

A Bank of New York Mellon éléről, Charles Scharf személyében érkezik az új segítség a több problémával küszködő Wells Fargo számára. Scharf, aki korábban a Visa vezérigazgatója is volt, Allen Parker átmeneti időre kinevezett vezérigazgató helyére érkezik. A hírekre piacnyitás előtt 2%-kal emelkedik a bank árfolyama.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás