Továbbra is visszafogottak az amerikai palaolajkitermelők

2019.10.21. 15:37 • Erste Uzsonna

Emelkedést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitást követően.

10%-kal esett év/év alapon és ezzel elmaradt az elemzői várakozásoktól a Halliburton negyedéves árbevétele, miután 5,55 milliárd dollár lett a várt 5,81 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó 0,35 dolláros profit megfelelt a várakozásoknak. A vártnál gyengébb számot az USA egyik legnagyobb olajipari szolgáltató cége azzal magyarázta, hogy a palaolaj-kitermelők továbbra is kivárnak a mostani bizonytalanabb környezetben, illetve ők is bizonyos szegmensekben kivárásra játszanak, hátha az árak emelkedésnek indulnak. Érdekesség, hogy a harmadik negyedévben nem költött sajátrészvény-visszavásárlásra a cég, miközben a megelőző negyedévben 100 millió dollár értékben ezt megtette.

A héten folytatódik a gyorsjelentési dömping a tengerentúlról. A nagyok közül kedden a McDonald’s, szerdán a Boeing, a Caterpillar, a Ford a Tesla, a Microsoft, az eBay, csütörtökön pedig az Intel és a Visa jelent.

Makroadatok terén is lesz mit figyelniük a befektetőknek, ugyanis csütörtökön érkeznek a Markit friss beszerzési menedzser indexei a vezető fejlett gazdaságokban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás