Alacsonyan áll a Raiffeisen értékeltsége

2019.10.22. 15:27 • Erste Ötletgyár Maxi

Ígéretes technikai kép és alacsony értékeltség együttese figyelhető meg a Raiffeisennél. Technikai szempontból nézve a következő napokban jelentős tér nyílhat a további emelkedés előtt, míg fundamentálisan több mutatószám alapján is az egyik legolcsóbb a Raiffeisen régiós bankok közül.

Technikai kép:

Fontos technikai szinteket közelített meg a Raiffeisen. A 200 napos mozgóátlagot már át is törte, ma pedig már a 22 eurós támaszszint áttörésével próbálkozik. Amennyiben ezt az akadályt is sikerrel venné jelentős tér nyílna a további emelkedés előtt, hiszen a következő ellenállás csak 24,2 eurónál helyezkedik el. Azonban mi ennél is ambiziózusabb célárat tűzünk ki és a fundamentális elemzésen alapuló célárunkkal összhangban az 1 éves árfolyamcsúcsra célzunk, ezért a javasolt kiszállási pontunk 27 euró.

Jelen kereskedési ötletünk hosszabb távúnak tekinthető és a javasolt kiszállási pontunkig, több mint 20%-os felértékelődési potenciál látható, ezért meglehetősen széles stop hagyását javasoljuk. A veszteséglimitáló stop-loss megbízást a 20-30-200 napos mozgóátlagok alá, 20,8 euróhoz javasoljuk elhelyezni. A pozicíó hozam-kockázat aránya még így is kiemelkedő, hiszen meghaladja az 5:1 arányt is.

Forrás: Bloomberg

Értékelltség:

A régiós bankok közül az egyik legolcsóbbnak számít a Raiffeisen Bank. A 2019-es eredményvárakozásunnkal számolva a bank mindössze 5,4-es előretekintő P/E értékeltségen forog, a 2020-as előrejelzésünk alapján még ennél is alacsonybb, mindössze 5,0-ös P/E árazás látható. Ez mindkét évben mintegy 1/3-ával elmarad a régiós szektorátlagtól.

A bank könyvszerinti értékének mindössze 60%-án forog ami mind a szektortársak értékeltségének abszolút értékét, mind pedig a saját tőkearányos jövedelmezőségét (ROE) figyelembe véve alacsonynak számít.

A régiós bankok értékeltségének regressziós vizsgálata megerősíti, hogy a Raiffeisen jelentősen alulárazott a többi bankhoz képest és mintegy másfélszeres árazás lenne indokolt jövedelmezősége alapján.

Véleményünk alapján jelentős felértékelődési potenciál van a részvényben és egy éves távon akár a 27 eurót is elérheti az árfolyam.

 

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás