Hamar behódolt az AT&T, új csúcson az S&P500

2019.10.28. 14:58 • Erste Uzsonna

A héten a szokásosnál egy órával korábban nyitnak magyar idő szerint az amerikai részvénypiacok, mivel az időátállítás a tengerentúlon csupán e hét vasárnapján történik meg. Piacnyitás után fél százalék körüli pluszban tartózkodnak a vezető részvényindexek, az S&P500 pedig jelenleg új történelmi csúcson tartózkodik. A jó hangulatba az is belejátszik, hogy Donald Trump szerint a Kínával való részleges kereskedelmi megállapodás jobban halad a tervezettnél.

Még szeptember elején jelentette be az Elliott Management, aktivista befektető társaság, hogy reformokat sürget az AT&T-nél, amivel együtt egy javaslatcsomagot is átadott a menedzsment részére. Az AT&T mai negyedéves gyorsjelentéséből kiderült, hogy több ponton megfogadta az Elliott tanácsait. A cég külön fogja választani a vezérigazgató és az igazgatótanács elnökének pozícióját, több kevésbé fontos eszközétől megválik, illetve nagy hangsúlyt fektet adósságának leépítésébe. Emellett a vállalat létrehozott egy 3 éves tervet, aminek keretében 2022-ig 4,5-4,8 dollár környékére tervezi emelni az egy részvényre jutó profitot, ami 9%-os éves átlagos növekedés lenne, miközben jövőre például csak 2,5%-os növekedést vár a konszenzus. A tervek igen ambiciózusan hangzanak, így ezek fényében a várthoz közeli negyedéves számoknak nem tulajdonítottak nagy hangsúlyt a befektetők. Az árfolyam 5%-kal emelkedik piacnyitást követően.

30%-os pluszban nyitottak ma a főként luxusékszereiről ismert Tiffany’s részvényei, miután már megerősített források szerint részvényenkénti 120 dolláros árfolyamon felvásárlási ajánlatot mérlegel a cégre a Louis Vuitton.

Donald Tusk bejelentette, hogy megszületett az egyezség, az EU tagországok jóváhagyják a január 31-ig szóló, rugalmas Brexit határidő hosszabbítást. Ennek elfogadásához nem kerül sor rendkívüli EU Csúcsra, ugyanis az állam és kormányfők írásban fogják azt jóváhagyni. A font árfolyama nem reagált érdemben, hiszen már napok óta körvonalazódott a megállapodás.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás