Kitart a jóhangulat a tengerentúlon

2019.11.04. 15:40 • Erste Uzsonna

Kitart a hét elején is a jó hangulat a tengerentúli részvénypiacokon, miután a pénteki kedvező munkaerőpiaci adat megerősíteni látszott azt, hogy valóban egy ciklus közepi lassulást láthatunk csupán az USA-ban. Piacnyitás után 0,5% körüli pluszban tartózkodnak a vezető indexek.

A héten folytatódnak a gyorsjelentések a tengerentúlról, azt követően, hogy az S&P500-at kitevő vállalatok több mint 70%-a már jelentett. Eddig relatíve jók a számok, átlagosan 5%-kal múlták felül az elemzői profitvárakozásokat a cégek. A mai napon az Under Armour már közzétette negyedéves számait, amik ugyan jobbak lettek a vártnál, de egész éves árbevétel-növekedési várakozását lejjebb vágta a cég. Mindezt azonban beárnyékolta az a hétvégi hír, hogy a hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek a cég ellen annak számviteli gyakorlatai miatt. Emiatt piacnyitás után 15%-kal esik az árfolyam.

Holnap a nagyobb nevek közül a Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan jelent, ahol főként az AbbVie felvásárlásával kapcsolatos újabb részleteket, illetve a Richter gyógyszerének negyedéves számait lesz érdemes figyelni. Csütörtökön a Qualcomm, majd pénteken a Walt Disney jelent.

Makrofronton holnap az ISM szolgáltatóipari indexét érdemes figyelni.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás