Minimális pozitívum a Teva-tól

2019.11.07. 15:12 • Erste Uzsonna

0,3-0,5% közötti emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, miután reggel kisebb pozitív hírek érkeztek a kereskedelmi tárgyalások felől.

A vártnak megfelelő 4,3 milliárd dolláros árbevételen (-6% év/év) szintén a vártnak megfelelő 0,59 dolláros tisztított EPS-t ért el a Teva a harmadik negyedévben. Egész éves egy részvényre jutó profitvárakozási sávjának alját 10 centtel megemelte a cég, így most 2,3-2,5 dollár közötti EPS-t vár 2019-re. A vállalat Copaxone névre keresztelt, sclerosis multiplex kezelését szolgáló készítménye jobban teljesített a vártnál, annak ellenére, hogy egy ideje már megjelent a generikus verseny a piacon. Egész éves 3 milliárd dolláros költségcsökkentési célját közel elérte már a cég. A gyógyszercég részvényei 3%-kal emelkedtek az izraeli tőzsdén a jelentésre.

211 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten a várt 211, és a megelőző heti 218 ezerrel szemben, ami arról tanúskodik, hogy továbbra is feszes az amerikai munkaerőpiac.

A mai napon piaczárás után teszi közzé negyedéves gyorsjelentését a Walt Disney.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás