Jó hír a tárgyalásokról gyenge munkaerőpiaci adattal fűszerezve

2019.12.04. 15:04 • Erste Uzsonna

0,4-0,5% körüli emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

A kereskedelmi tárgyalásokhoz közel álló források szerint egyre közelebb kerülnek a felek egy potenciális részleges megállapodáshoz, annak ellenére, hogy az utóbbi napokban inkább negatív volt az amerikai fél részéről a retorika, hozta le a Bloomberg. A felek továbbra is az eltörlésre kerülő importvámok mértékén egyezkednek, illetve azon, hogy Kína miképp fogja garantálni azt, hogy több mezőgazdasági terméket vásárol az USA-tól. A források szerint az amerikai fél arra számít, hogy december 15-e előtt meglehet a megállapodás. A határidős indexek 0,5%-os emelkedést mutattak a hírekre.

A vártnál jóval gyengébb lett a novemberi ADP foglalkoztatottsági adat, ami negatív előjel a pénteki átfogó munkaerőpiaci kép előtt. Az ADP szerint összesen 67 ezer fővel nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma a hónapban a várt 135, és az előző havi 121 ezerrel szemben. Ez hat havi mélypontnak számít. A hírekre a dollár kisebb gyengülést mutatott az euróval szemben.

A délután során magyar idő szerint 4 órakor az ISM szolgáltatóipari indexét érdemes figyelni, ahol a konszenzus stagnálást vár relatíve gyenge szinteken, amennyiben az utóbbi évek érétkeit nézzük.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás