Továbbra is jó formában az amerikai lakáspiac

2020.01.17. 16:04 • Erste Uzsonna

További enyhe emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést, 0,2% körüli pluszokat láthatunk piacnyitás után.

Évesített alapon közel 1,61 millió újlakásépítés kezdődött az USA-ban decemberben, ami 17%-os növekedés volt az előző hónaphoz képest a várt 1%-kal szemben. Ezzel 13 éves csúcsra emelkedett ez a szám, ami azt jelzi, hogy továbbra is dübörög az amerikai lakáspiac. A kiadott lakásépítési engedélyek száma ugyanakkor 4%-kal visszaesett, ami kissé alulmúlta a várt 1,5%-os visszaesést.

A vártnak megfelelően 0,3%-kal esett vissza az ipari termelés az USA-ban december hónapban, miközben a kapacitáskihasználtság 77%-on stagnált.

A fogyasztói bizalom is a vártnak megfelelően alakult januárban az előzetes adatok szerint, miután 99,1 pont lett az index értéke az előző havi 99,3 pontot követően.

Kifejezeten jó állapotban van az amerikai gazdaság a philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker szerint. Szerinte a gazdasági növekedés a következő évben a hosszútávú trend környékén, 2% körül alakulhat. A munkaerőpiac eközben továbbra is nagyon jól teljesít.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás