Vegyes jelentések a tengerentúlról

2020.01.28. 15:28 • Erste Uzsonna

Felpattanással kezdődhet a kereskedés ma a tengerentúli tőzsdéken a határidők állása szerint. 0,4-0,8% közötti pluszokat láthatunk.

A konszenzushoz képest vegyes eredmények mellett konzervatív 2020-as várakozást közölt a Pfizer a 2020-as évre. A cég árbevétele 9%-kal esett év alapon 12,7 milliárd dollárra, ami mögött főként egy slágertermék (Lyrica) exkluzivitásának lejárta állt. Ez kicsivel jobb lett a 12,6 milliárd dolláros konszenzusnál. Az EPS soron 0,55 dollárt ért el a cég a várt 0,57 dollárral szemben. 2020-ra 2,82-2,92 dollár közötti EPS-t vár a Pfizer, míg a konszenzus ezelőtt 2,90 dollárt várt. A gyógyszercég még tavaly jelentette be, hogy megválik generikus portfóliójától, ezzel jobban a növekedést előtérbe helyezvén. Az „új” Pfizer esetében immáron 40,7-42,3 milliárd dollár közötti árbevételt vár a cég, ami kicsivel jobb a cég korábbi várakozásnál. Ezzel együtt is összességében 2%-kal esnek a részvények piacnyitás előtt, mert ez még így is önmagában konzervatív várakozásnak számít.

A várt felett teljesített az amerikai acélgyártó, a Nucor a negyedik negyedévben. Az árbevétel ugyan 18%-kal esett év/év alapon 5,1 milliárd dollárra, de felülmúlta a 4,9 milliárd dolláros konszenzust. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 0,35 dollár lett a várt 0,31 dollárral szemben. Az első negyedévben további javulásra számít a cég, illetve az egész 2020-as évre stabilizációra számít az acélpiacon. A hírekre 3%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Tovább bukdácsol a Harley Davidson, miután 3%-kal estek a cég amerikai kiskereskedelmi értékesítései a negyedik negyedévben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,20 dollár lett a várt 0,25 dollárral szemben, míg a motorkerékpárokhoz kapcsolódó árbevétel 874 millió dollár a várt 927 millió dollárral szemben. Ez közel 9%-os visszaesés év/év alapon. A fiatalabb generációknál továbbra sem tud áttörést elérni a cég, míg a használtmotorok továbbra is erős alternatívát nyújtanak az újak vásárlásával szemben. Az árfolyam 6%-kal esik piacnyitás előtt.

Érdemben felülmúlta az elemzői várakozásokat a Lockheed Martin a negyedik negyedévben, miután 15,9 milliárd dolláros árbevételt ért el (+10% év/év) a várt 15,3 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 5,29 dollár lett a várt 5,02 dollárral szemben. Az árfolyam 1,5%-kal emelkedik piacnyitás előtt a hírekre.

1.500 alkalmazottól válik meg a 3M miután a globális gazdasági növekedés lassulása komoly kihívások elé állította céget. A lépéstől évi 120 millió dolláros adózás előtti költségmegtakarítást remél a cég. Főként az autóipari és elektronikai üzletágak gyengélkednek. A cég negyedik negyedéves árbevétele a vártnak megfelelő 8,1 milliárd dollár lett, ami 2%-os növekedés év/év alapon, míg az egy résvényre jutó profit 2,15 dollár, enyhén felülmúlván a várakozásokat. A 2020-as évre 9,30-9,75 dollár közötti EPS-t vár a cég, míg a konszenzus ezelőtt 9,60 dollárt várt. A hírekre 2,5%-kalapple esik az árfolyam piacnyitás előtt.

Az igazi izgalmak a jelentési fronton piaczárás után érkeznek majd, ugyanis az Apple és az AMD is közzéteszik negyedéves számaikat.

2,4%-kal nőtt a tartóscikkek rendelésállománya az USA-ban hó/hó alapon decemberben a várt 0,3%-kal szemben, ám ez főként a volatilisebb védelmi célú megrendelések ugrásának volt köszönhető. A védelmi célú és repülőgép-megrendelésektől tisztított adat 0,9%-os esést mutatott a várt 0,2%-os növekedéssel szemben, ami azt mutatja, hogy kifejezetten gyenge lábakon zárta 2019-et az amerikai ipar. A január beszerzési menedzser indexek némi felpattanásra engednek következtetni.harle

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás