Tovább fordul a General Electric

2020.01.29. 15:39 • Erste Uzsonna

Emelkedést mutatnak a vezető határidős indexek piacnyitás előtt, 0,2-0,5% közötti pluszokat láthatunk.

Tovább folytatódik a fordulat a General Electricnél, miután a vállalat a vártnál jobb várakozásokat közölt a 2020-as évre. A negyedik negyedévben is kedvezőbb lett az árbevétel a vártnál, miután 26,2 milliárd dollár lett a várt 25,3 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,21 dollár lett a várt 0,17 dollárral szemben. A 2020-as évre ugyan a vártnál kisebb EPS-sel számol a cég, mint a konszenzus (0,5-0,6 dollár a várt 0,67 dollárral szemben), de a szabad készpénztermelő-képessége jobb lehet a vártnál (2-4 milliárd dollár a várt 2,2 milliárd dollárral szemben). Az ipari részleg árbevétele alacsony egyszámjegyű százalékos növekedést mutathat. Az árfolyam közel 8%-kal emelkedik piacnyitás után a hírekre.

A vártnak megfelelően komoly mértékben romlott a Boeing eredménye a negyedik negyedévben, miután továbbra sem sikerült ismét forgalomba helyezni a két halálos balesetet is szenvedett 737-es Max-okat. Az árbevétel közel 40%-kal esett év/év alapon 17,9 milliárd dollárra, amin a cég 2,33 dolláros veszteséget ért el. Ezzel a 2019-es évet 636 millió dolláros veszteséggel zárta a cég. A 737-es Max kieséséhez kapcsolódó költségek már 18 milliárd dollárra rúghatnak a cég szerint, ami közel a duplája az előző negyedévben említettnek. A vállalat új vezérigazgatója, Dave Calhoun igyekszik helyreállítani a cég hitelességét, és a biztonságot a középpontba tenni. Ezzel jelenleg úgy fest, hogy 2020 nyarától repülhetnek újra az említett típusok. Calhoun arra számít, hogy a kereskedelmi megállapodás miatt Kínától komolyabb megrendelés fog érkezni. Emellett némi pozitívum volt, hogy a Citigroup által vezetett bankkonzorcium 12 milliárd dolláros hitelt nyújt a cégnek, ami azt mutatja, hogy megvan még a bizalom e tekintetben a Boeing iránt. Az árfolyam 3%-kal emelkedik piacnyitás után, mert komolyabb hidegzuhany ezúttal elmaradt.

A vártnak megfelelő negyedéves eredményt tett közzé a McDonald’s, miután 5,4 milliárd dolláros (+4% év/év) árbevételen 1,97 dolláros tisztított EPS-t ért el. A legalább egy éve nyitvatartó éttermekben az értékesítések 5,9%-kal nőttek a várt 5,3%-kal szemben, ami kifejezetten jónak számít. Ahogyan a Starbucks-ot is, úgy a McDonald’s-ot is érintheti a kínai koronavírus, noha nem akkora mértékben. Az árfolyam stagnálást mutat piacnyitás után.

A várt felett alakult a Mastercard negyedik negyedéves eredménye, miután 1,96 dolláros EPS-t jelentett a várt 1,88 dollárral szemben. Mindezt a vártnak megfelelő 4,4 milliárd dolláros bevételen érte el. A vállalat fizetési rendszerén keresztül a vártnak megfelelő 1.280 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le. Az árfolyam 1%-kal emelkedik piacnyitás után.

A várttól elmaradó számokat közölt az AT&T, miután a negyedik negyedéves tisztított EBITDA 14,4 milliárd dollár lett a várt 14,7 milliárd dollárral szemben. Mindezt 46,8 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég, ami megfelelt nagyjából a konszenzusnak. Az alulteljesítésért részben a médiaüzletág volt felelős, ahol az üzemi eredmény 8,9 milliárd dollár lett a várt 9,1 milliárd dollárral szemben. Az árfolyam 1%-kal esik a hírekre piacnyitás után.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás