Vegyes GDP adat a tengerentúlról

2020.01.30. 15:55 • Erste Uzsonna

Enyhe csökkenéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskdést, 0,1-0,3% közötti mínuszokat láthatunk.

Évesített alapon 2,1%-kal nőtt az amerikai GDP a tavalyi utolsó negyedévben, ezzel minimálisan felülmúlván a 2%-os várakozást. Ezúttal a belső fogyasztás elmaradt a várttól és 1,8%-kal nőtt a várt 2%-kal, és az előző negyedévi 3,2%-kal szemben. Emellett a beruházások immáron harmadik negyedéve tovább estek (-1,5% évesített alapon), ami a leghosszabb ilyen széria a válság óta. Ezeket több mint kompenzálta az erős lakáspiac, illetve a kereskedelmi hiány szűkülése. Összességében a GDP felbontását nézve azt láthatjuk, hogy a belső folyamatok kisebb gyengülést mutattak az amerikai gazdaságban a negyedik negyedévben.

A gyengébb ipari termelés, illetve az e-kereskedelem térnyerése miatti megnövekedett költségek rányomták a bélyegüket a UPS negyedik negyedéves eredményére. Az árbevétel 20,6 milliárd dollár lett minimálisan elmaradva a várakozásoktól, míg az egy részvényre jutó 2,11 dolláros tisztított profit megfelelt a várakozásoknak. A 2020-as évre 7,76-8,06 dollár közötti EPS-t vár a cég, míg a konszenzus ennek a sávnak a tetejét várta ezelőtt. A konzervatív várakozásra közel 4%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

Kicsivel a várt feletti árbevételt ért el a Coca-Cola a negyedik negyedévben, miután 9,1 milliárd dolláros bevételt generált a várt 8,9 milliárd dollárral szemben. Az organikus bevételek 7%-kal növekedtek, ami felülmúlta az 5,2%-os konszenzust. Emögött főként az erősebb nemzetközi kereslet, illetve az alacsony cukortartalmú üdítők iránti nagyobb kereslet állt. Az egy részvényre jutó profit a vártnak megfelelő 0,44 dollár lett. 2020-ra 7% körüli növekedést vár a cég az egy részvényre jutó profitban, ami nagyjából megfelel a konszenzusnak. Az árfolyam 1,5%-kal emelkedik piacnyitás követően.

1,73 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot közölt az Eli Lilly a negyedik negyedévre, mindezt 6,1 milliárd dolláros árbevételen a várt 5,9 milliárd dollárral szemben. Emellett a Biogen is jelentett az egészségügyi szektorból, ahol szintén a várt feletti számokat láthattunk. Az EPS 8,34 dollár lett a várt 8,05 dollárral szemben.eli

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás