Kevésbé rossz kilátások a General Motors-tól

2020.02.05. 16:12 • Erste Uzsonna

További emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvénypiacok a mai kereskedést, 0,7-1% közötti pluszokat láthatunk.

Tegnap kifejezetten gyenge 2020-as várakozást közölt a Ford, így ma sokan izgultak a General Motors gyorsjelentése miatt. Az árbevétel a negyedik negyedévben elmaradt a várttól, miután 30,8 milliárd dollár lett (-20% év/év) a várt 31,7 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó profit 5 cent lett, ami minimális mértékben felülmúlta a konszenzust. A 2020-as évre nagyjából stagnáló profitvárakozást közölt a cég 5,75-6,25 dollár közötti EPS formájában. A konszenzus ugyan ennek a sávnak a tetejét várta, de a Ford tegnapi jelentésének tükrében ez inkább megnyugtatta a befektetőket. A menedzsment szerint az SUV-k és pickup truckok egyre nagyobb aránya az értékesítési mixen belül kompenzálhatja az USA-ban és Kínában visszaeső keresletet. Az árfolyam enyhe emelkedést mutat piacnyitás után.

Kedvező ADP munkaeőpiaci adat látott ma napvilágot januárra, ami azt mutatta, hogy összesen 291 ezerrel nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma a várt 157 ezerrel és az előző havi 202 ezerrel szemben. Ez kedvező előjel az átfogó pénteki munkaerőpiaci adatok előtt.

55,5 pont lett az ISM feldolgozóipari indexe január hónapra, ezzel felülmúlván a konszenzus által várt 55,1-es, illetve az előző havi 55 pontos értéket.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás