Hosszúhétvégére megy Amerika

2020.02.14. 16:04 • Erste Uzsonna

Kis elmozdulással nyitották a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, 0,1-0,2% közötti pluszokat láthatunk. A mai nap végeztével hosszúhétvégre mennek az amerikai piacok, ugyanis hétfőn az Elnökök napja miatt mind a kötvény-, mind a részvénypiacok zárva tartanak.

Vegyes kiskereskedelmi forgalmi adatok érkeztek januárra a tengerentúlról. A mindent magában foglaló, összesített adatsor 0,3%-os növekedést mutatott hó/hó alapon megfelelvén a várakozásoknak. A GDP adatokhoz használt tisztított adat azonban stagnálást mutatott a várt 0,3%-os növekedéssel szemben, ami mögött főként az áll, hogy a kifejezetten jól teljesítő építőanyagok kategória sem kerül it beszámításra.

Nagyjából a vártnak megfelelően alakult az ipari termelés az USA-ban januárban miután 0,3%-os havi visszaesést láthattunk a várt 0,2%-os visszaeséssel szemben. A kapacitáskihasználtság a vártnak megfelelő 76,8%-ra esett a korábbi 77%-ról. A gyengébb adatok mögött részben a Boeing 737-es Max-ot gyártásának átmeneti leállása áll.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás