Kedvező jelentések a bizonytalanság közepette

2020.02.25. 16:04 • Erste Uzsonna

0,2-0,4% közötti pluszokat láthatunk a tengerentúli részvénypiacokon piacnyitás után, érdemi felpattanás a tegnapi nagy esés után azonban még nem körvonalazódik.

Több egymást követő gyenge gyorsjelentést követően pozitív meglepetést okozott a Home Depot a negyedik negyedévben. A vállalat a vártnak megfelelő 25,8 milliárd dolláros árbevételen 2,28 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 2,11 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 5,2%-kal nőttek az értékesítések a várt 4,7%-kal szemben. A vártnál kedvezőbb számok a friss januári lakásértékesítési adatok fényében akár tovább folytatódhatnak. A most kezdődött évre 10,45 dolláros EPS-t vár a cég, ami enyhén elmarad a 10,54 dolláros konszenzustól, így kissé konzervatívnak mondható. A hírekre közel 2%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

2,12 dolláros tisztított EPS-t ért el a Macy’s a várt 1,97 dollárral szemben a tavalyi negyedik negyedévben, amit 1%-kal visszaeső, 8,3 milliárd dolláros árbevételen realizált. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 0,5%-kal estek az értékesítések, ami megfelelt a várakozásoknak. A menedzsment szerint maga 2019-es év nem sikerült túl jól az áruházláncnak, de az ünnepi vásárlási szezonban sikerült némileg szépíteni. A koronavírus minimális negatív hatást gyakorolhat a bevételekre a turizmus visszaesésén keresztül, de ennek ellenére egész éves várakozásán nem változtatott a cég. Ez 1,5-2,5%-os visszaesést a legalább egy éve nyitvatartó üzletek forgalmában. A cég bízik benne, hogy a 2019 februárjában bejelentett restrukturálási program hatására megfordul majd ez a kedvezőtlen trend. Az árfolyam közel 3%-kal emelkedik piacnyitás után.

Enyhe csökkenésre számít idén a J.P. Morgan a nettó kamatbevételek tekintetében, miután az alacsonyabb kamatkörnyezet nyomást gyakorol a kamatmarzsokra. Ennek fényében jelenleg 57 milliárd dollárnyi nettó kamabevételt várnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás