Stagnáló profitokat vár idénre a Goldman

2020.02.27. 15:35 • Erste Uzsonna

Folytatódik a koronavírus miatti kockázatkerülés az amerikai részvénypiacon. Piacnyitás után 2-2,5% körüli mínuszokat láthatunk.

Stagnálást vár a Goldman Sachs az idei évben az S&P500-at kitevő vállalatok egy részvényre jutó profitjában a koronavírus miatt. Ez nagyjából 5%-os vágást jelent a korábbi becslésükhöz képest. 2021-es profitvárakozásukat 4,4%-kal vágták vissza.

Enyhe profitwarningot közölt a PayPal, miután eddigi 4,78-4,84 milliárd dolláros bevételvárakozási sávjának aljára módosította negyedéves becslését. Ezzel a koronavírus hatása a cég szerint 1%-ponttal alacsonyabb év/év alapú bevételnövekedés lehet az első negyedévben. Profitkilátásain nem változtatott a cég.

15,2 milliárd dolláros árbevételt ért el a Best Buy a negyedik negyedévben, ami kicsivel felülmúlta a 15,1 milliárd dolláros elemzői konszenzust. Ezen 2,90 dolláros EPS-t ért el a cég a várt 2,73 dollárral szemben. A jó híreket némileg ellensúlyozta, hogy a most kezdődött évre 6,1-6,3 dollár közötti EPS-t vár a cég, ami kissé alulmúlja a konszenzus által várt 6,26 dollárt.

Nem hozott érdemi változást az amerikai GDP második becslése. Ezzel az első becsléshez hasonlóan 2,1%-os növekedést mutatott a gazdaság évesített alapon a negyedik negyedévben, miközben a belső fogyasztás 1,7%-kal nőtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás