Folytatódik a hullámvasút

2020.03.27. 15:24 • Erste Uzsonna

Az elmúlt napok felpattanását követően csökkenéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést, 3-4% közötti mínuszokat láthatunk. Ugyan a Fed már nagyon komoly lépéseket tett a gazdaság megsegítése érdekében, illetve a 2.000 milliárd dolláros fiskális csomagot is már ma megszavazhatja a Képviselőház, azonban a koronavírus terjedésével kapcsolatban még nem sikerült érdemi előrelépést elérni a tengerentúlon.

Februárban még 0,2%-kal nőttek hó/hó alapon a személyi kiadások az USA-ban, ami megfelet a januári értéknek és a várakozásoknak is. A kiadási adatokból számított inflációs adat 1,8%-os drágulást mutatott év/év alapon, hasonlóan a maginflációs adathoz. A márciusi adatok a koronavírus okozta gazdasági leállások miatt minden bizonnyal már egy teljesen más képet fognak mutatni.

89,1 pontra csökkent a Michigan Egyetem fogyasztói bizalom indexe márciusban a korábbi 101 pontról, ami már részben a koronavírus okozta gazdasági leállásoknak köszönhető. Az igazán sokatmondó a következő havi adat lesz, ugyanis itt a felmérés egy része az USA-beli gazdasági lezárások előtt történt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás