Hosszabban elhúzódó mellékhatásokat vár a New York-i Fed elnöke

2020.04.17. 15:50 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel nyitották a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, piacnyitás után 0,8-2,2% közötti pluszokat láthatunk.

John Williams, a befolyásos New York-i Fed elnöke szerint az idei év végére még nem fogja teljesen kiheverni az amerikai gazdaság a koronavírus által okozott sokkot. Williams szerint sok vállalat azon aggódik, hogy a kijárási korlátozások és boltzárak feloldását követően is még óvatosak lesznek a fogyasztók, és sokáig eltart még mire helyreáll a bizalom. Vállalatvezetők ezért arra kérik a kormányt, hogy minél nagyobb tesztelési kapacitásokat állítson rendelkezésre, amivel növelhetik az emberek bizalmát.

Segítették a koronavírus miatti megnövekedett kiskereskedelmi vásárlások a Procter & Gamble első negyedéves eredményét. A vállalat 1,17 dolláros tisztított profitot ért el a várt 1,13 dollárral szemben, a megelőző évi 1,06 dollárhoz képest. Az organikus bevételek 6%-kal nőttek év/év alapon a tavalyi 5%-os képest. Az árbevétel 17,2 milliárd dollár lett (+4,6% év/év) a várt 17,3 milliárd dollárral szemben. Az egész éves várakozásait továbbra is tartja a cég.

A Ford ma közzétett előzetes profitvárakozása alapján 2 milliárd dolláros veszteséget könyvelhet el az első negyedévben. Ez részvényenként nagyjából fél dollárt jelent.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás