Ínséges negyedév vár az American Express-re

2020.04.24. 15:51 • Erste Uzsonna

 

Előző napi zárószintjeik környékén tartózkodnak kicsivel piacnyitás után a vezető amerikai részvényindexek.

10,3 milliárd dolláros bevételt generált az American Express az első negyedévben, ami 0,5%-os visszaesés év/év alapon és elmaradt a konszenzus által várt 10,7 milliárd dollártól. A tisztított egy részvényre jutó profit azonban 1,98 dollár lett, ami felülmúlta az 1,75 dolláros elemzői konszenzust. A következő negyedévre elég rosszak a cég kilátásai, mivel a januári és februári 6-7%-os növekedést követően 23%-kal esett cég által lebonyolított tranzakciók volumene. Annak fényében, hogy békeidőben a tranzakciók 30%-a utazáshoz vagy egyéb szabadidős tevékenységekhez köthető, ez nem feltétlen meglepő. A vállalat a várható nemfizetések miatt 2,6 milliárd dollárra növelte céltartalékait, ami az egy évvel ezelőtti érték háromszorosa.

Az AT&T-hez hasonlóan a Verizon is visszavonta egész éves bevételi a várakozását a koronavírus miatt, miután a kiskereskedelmi egységek zárvatartása rányomja a bélyegét az üzletre. Az árbevétel 31,6 milliárd dollárt tett ki az első negyedévben a várt 32,3 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 1,26 dollár lett a várt 1,22 dollárral szemben. A vállalati előfizetések száma nőtt ugyan a negyedévben, de a lakossági üzletágban a telefonelőfizetések 68 ezerrel estek vissza. A hírekre nem mutatott érdemi reakciót az árfolyam piacnyitás előtt.

Tovább csúszhat a Boeing 737-es Max-ok újbóli üzembehelyezése a koronavírus miatt. Korábban az idei év közepe volt a kitűzött cél, most azonban az ügyhöz közel álló források szerint szeptemberig még legalább várni kell erre, mivel a Légiközlekedési Hatóságnak a mostani helyzet miatt több időt vesznek igénybe a szükséges vizsgálatok.

14,4%-kal esett a tartós cikkek rendelési állománya az USA-ban márciusban az előzetes adatok szerint a várt 12%-kal szemben, ami mögött főként a repülőgép-megrendelések visszaesése állt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás