Jól ment a gyógyszercégeknek az első negyedévben

2020.05.07. 15:47 • Erste Uzsonna

1-1,5% közötti emelkedéssel nyitották a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek.

4,4 milliárd dolláros árbevételt ért el a Teva az első negyedévben, ami felülmúlta a 4,2 milliárd dolláros elemzői konszenzust. Ezen 0,76 dolláros tisztított EPS-t ért el a cég a várt 0,58 dollárral szemben. A koronavírus kitörése megnövelte a gyógyszercég bizonyos készítményei iránti keresletet, azonban a következő negyedévekben a járvány bizonytalanságot okozhat. Emiatt egész éves profitvárakozását nem emelte meg a cég a mostani felülteljesítés ellenére, továbbra is 2,30-2,55 dollár közt tartotta. Az árfolyam 12%-kal emelkedik piacnyitás után a kedvező jelentésre, ami megerősítést adott a fundamentális fordulatban.

Szintén felülmúlta az elemzői várakozásokat a Bristol-Meyers az első negyedévben, miután 1,72 dolláros EPS-t jelentett a várt 1,45 dollárral szemben. Mindezt 10,8 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég a várt 9,5 milliárd dollárral szemben. Egész éves 40-42 milliárd dollár közti árbevétel-várakozását fél milliárd dollárral emelte a cég. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás után a kedvező jelentésre.

Közel 3,2 millióan folyamodtak újfent első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban a május 2-ával zárult héten, ezzel hét hét alatt összesen 33,5 millióan veszítették el a munkájukat az USA-ban a koronavírus miatt. Az elemzői konszenzus 3 millió fővel számolt.

Akár már a jövő héten sor kerülhet egy telefonos egyeztetésre az amerikai és kínai kereskedelmi főtárgyalók között, annak érdekében, hogy a felek megvitassák a korábban kötött kereskedelmi megállapodás gyakorlati megvalósításának alakulását.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás