A vártnál többen akarnak már repülni az USA-ban

2020.05.19. 15:55 • Erste Uzsonna

Felemásan kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi rally után. Az S&P500 és a Dow mínuszban, míg a Nasdaq minimális pluszban tartózkodik.

A vártnál jobban alakulnak a májusi légiközlekedési statisztikák a Soutwest Airlines-nál is. Májusra a légitársaság korábban azt várta, hogy a kapacitáskihasználtság az egyes járatokon 10% körül alakulhat, hasonlóan április hónaphoz. Ezt az előrejelzését a májusi adatok alapján 25-30%-ra emelte a cég. Emellett március óta először tapasztalta a égitársaság azt, hogy az új foglalások meghaladják a lemondott utak számát. A United Airlines is hasonló folyamatokról számolt be. Kezdetben emelkedéssel reagált az árfolyam a hírre, ezt azonban nem sokkal piacnyitás után visszaadta.

A vártnál is jobb első negyedéves eredményt hozott a Walmartnál a koronavírus előtti vásárlási láz. Az árbevétel 134,6 milliárd dollár lett a várt 132,8 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profiot 1,18 dollár a várt 1,12 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 10%-kal nőttek az értékesítések. A jó eredmény ellenére visszavonta egész éves várakozását a cég a nagyfokú bizonytalanság miatt. Az árfolyam 1%-kal emelkedik piaczárás után a hírekre.

Ugyan a vártnál jobb bevételi számokat közölt a Home Depot az első negyedévre (28,3 milliárd dollár vs 27,6 milliárd dollár), az egy részvényre jutó 2,08 dolláros EPS alulmúlta a 2,23 dolláros konszenzust. A teljes éves várakozását az erős bizonytalanság miatt visszavonta a cég.

A várt 26%-kal szemben 30%-kal esett az újlakásépítések száma az USA-ban áprilisban hó/hó alapon, míg az újonnan kiadott építési engedélyek 21%-kal estek a várt 26%-kal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás