Lakást újítottak a kijárási korlátozások alatt az amerikaiak

2020.05.20. 15:23 • Erste Uzsonna

1% körüli emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

11,2%-kal nőttek a Lowe’s legalább egy éve nyitvatartó üzleteiben az értékesítések a május 1-el zárult negyedévben a várt 3,3%-kal szemben, ami azt mutatja, hogy az amerikaiak igyekeztek rendbe rakni otthonaikat a koronavírus alatti kijárási korlátozások alatt. Az online értékesítések 80%-kal ugrottak a negyedévben. Az árbevétel 19,7 milliárd dollár lett (+11% év/év) a várt 18,3 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 1,77 dollár a várt 1,32 dollárral szemben. Ezekkel az eredményekkel a rivális Home Depot-nál is jobb negyedévet tudhatott maga mögött a cég, ezzel az árfolyam 5%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Target, azt követően, hogy korábban már figyelmeztetett arra, hogy a koronavírus miatti megnövekedett költségek nyomást fognak helyezni a negyedévben a profitra. Az árbevétel 19,6 milliárd dollár lett a várt 19 milliárd dollárral szemben, miközben a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések közel 11%-kal nőttek év/év alapon. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,59 dollár lett a várt 0,40 dollárral szemben. Az online értékesítések 141%-kal nőttek év/év alapon, ami azt mutatja, hogy a kijárási korlátozások alatt sem hagyott alább a vásárlási kedv. A hírekre 1%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Az amerikai kisvállalkozások nagyjából 1/3-a bezárt a koronavírus miatti gazdasági korlátozások miatt, mutatta a Facebook közös felmérése az Amerikai Kisvállalkozói Kerekasztallal. Ezen vállalkozások nagyjából 1/3-a mondta azt, hogy valószínűleg véglegesen bezárják a kapuikat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás